Qui som?

A La Magrana Vallesana…

Visita a Landare a Pamplona

FORMEM PART D’UNA COMUNITAT

Som una associació de més de 1.000 persones sòcies, amb seu a Granollers, que uneix persones consumidores i productores agroecològiques, oberta a la participació de tothom a través de la junta, els cercles i les assemblees.

RESPECTEM LA PAGESIA AGROECOLÒGICA

Valorem la seva feina a un preu just, allunyant-nos de l’explotació de la indústria agroalimentària. Perquè tenen cura de la nostra terra i es mereixen una vida digna.

Productors/ores
Mobilitzacions per l'agroecologia i la sobirania alimentària

ESTEM SOCIALMENT COMPROMESES

Abans d’incorporar un nou producte a la botiga, el nostre Cercle de Compres n’investiga l’origen i com s’ha produït: no només ens fixem en el fet que sigui un producte ecològic sinó que volem que acompleixi els criteris de justícia i responsabilitat social en tot el procés.

Assemblea 2013

PROMOVEM ACTIVITATS SOCIOCULTURALS OBERTES A LA CIUTAT

Xerrades, presentacions de llibres, tallers a escoles i instituts, fires… A més, tenim un hort-museu al Lledoner on es recuperen llavors antigues del Vallès (les dels nostres avis i àvies) i ensenyem el ritme de la terra a centres educatius i col·lectius de la ciutat.

INTERCOOPEREM I FEM XARXA!

Participem en projectes intercooperatius amb altres col·lectius de Granollers, de Catalunya i de l’Estat que promouen models econòmics alternatius relacionats amb la sobirania alimentària, la transició energètica, la mobilitat sostenible i l’economia social i solidària. Perquè creiem que un altre món és possible.

Entitats amb qui intercooperem:

Logo Granollers en Transició logo Granollers Pedala logo AssocFessGRA
Granollers en Transició Granollers Pedala Fira d’Economia Social i Solidària (FESS) de Granollers
logo Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental logo Taula Emergencia Climatica Granollers logo Sobirania Alimentaria
Ateneu Cooperatiu del Vallès Taula per l’Emergència Climàtica de Granollers Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas
Logo Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya Logo Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya Logo Plataforma es l'ou
Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya Red de Municipios por la Agroecología Plataforma És l’Ou

Què volem?

Els nostres cinc pilars fonamentals són l’agroecologia, la sobirania alimentària, l’ecofeminisme, l’economia social i solidària, i la participació.

Treballem perquè la producció i el consum d’aliments agroecològics creixi i esdevingui la principal font d’alimentació dels nostres conciutadans; per això, volem ampliar la base social de l’entitat i convidar-te a formar-ne part.

A més a més els nostres objectius són:

  • Facilitar l’accés als productes agroecològics amb preus assequibles i comoditat per als consumidors/ores.

  • Produir aliments sans i saborosos a través de la promoció de la biodiversitat agrària, l’agricultura de proximitat i la sobirania alimentària

  • Contribuir a consolidar una xarxa comarcal de comercialització de productes agrícoles i ramaders ecològics i de comerç just.

  • Generar models econòmics alternatius basats en la cura de la vida, la cooperació, l’autogestió i les relacions de confiança.

  • Fomentar el consum conscient i responsable en tots els àmbits; incidir en escoles, associacions, etc.

Com ens organitzem?

L’associació es gestiona a través de l’assemblea general, la junta directiva, el cercle de coordinació, la botiga i els cercles.

Des del març del 2023, La Magrana Vallesana va iniciar una nova etapa amb l’aprovació d’un Reglament de Règim Intern, promovent un sistema de governança inspirat en la sociocràcia.

Des d’aleshores, l’associació s’organitza en cercles de decisió i espais de participació, més autònoms i amb responsabilitats distribuïdes. D’aquesta manera, es pretén afavorir al màxim la participació i la implicació de les sòcies.

Cada cercle està format per sòcies que, de forma autònoma i consensuada, prenen decisions que afecten l’àmbit del cercle. A la vegada, cada cercle disposa d’un espai de participació propi en què les sòcies hi poden contribuir amb la intensitat que decideixin.

El cercle de coordinació és el punt de trobada on els diversos cercles es coordinen entre ells i amb la junta directiva, per tal d’actuar d’una manera conjunta.

Organigrama LMV

Estatuts de la Magrana Vallesana

Podeu conèixer els objectius de l’associació, i els drets i deures dels socis i sòcies a través dels Estatuts i el Reglament de Règim Intern (RRI).

Consulteu els Estatuts de la Magrana Vallesana (versió pdf)

Consulteu el Reglament de Règim Intern de la Magrana Vallesana (versió pdf)